Peace Runners

 

Op zaterdagavond 21 september vormt het Lange Voorhout in Den Haag het decor van de start en finish van de tweede editie van de The Hague Peace Night Run powered by JUST PEACE. Tijdens The Hague Peace Night Run vieren we dat we in vrijheid en vrede met elkaar kunnen leven. Helaas is vrede niet overal aan de orde. Tijdens The Hague Peace Night Run op 21 september zullen de ‘Runners for Peace’ na de voorlopers de deelnemers voor gaan om samen de vrede uit te dragen. De groep 'Runners for Peace' bestaat uit verschillende hardlopers die hun trainingen en voortgang in de komende weken bijhouden via social media en verschillende vlogs.

De Runners for Peace vertellen wat vrede voor hen betekend en hoe zij zich optimaal voorbereiden op de The Hague Peace Night Run op 21 september. Ook doen de Peace Runners mee met de speciale Run2Day trainingen in aanloop naar de The Hague Peace Night Run.

 


Even voorstellen

In september 2013 ben ik begonnen met hardlopen, aangestoken door mijn vriendin Graziella en jeugdvriend Rafael. Zij liepen al veel eerder hard dan ik en ik stond dan vaak langs het parcours om ze aan te moedigen. In september van dat jaar trok ik de stoute (hardloop)schoenen aan en ben ik zelf gaan hardlopen. Daarna ben ik eigenlijk nooit meer gestopt. Mijn eerste officiële wedstrijdje was de Vredesloop in Den Haag waar ik de 10 kilometer net onder het uur liep. Ik was helemaal stuk na afloop maar supertrots op mijn mooie medaille. Inmiddels meerdere halve en hele marathons in  binnen- en buitenland verder kan ik wel zeggen dat ik een hardloopverslaving te pakken heb ;-) Daarnaast maak ik met trots onderdeel uit van de Running Rebels Rotterdam en Running Pack The Hague, twee running crews met een grote groep gelijkgestemden. Binnen deze groepen proberen we elkaar op een positieve manier te stimuleren met het hardlopen waarbij vooral het plezier en het sociale aspect voorop staat. Loop een keertje gezellig met ons mee om de positieve vibe te ervaren!

Voor dit jaar heb ik een aantal trailwedstrijden in de planning en hoop ik nog een najaarsmarathon te doen, echter welke dit wordt dat staat nog niet vast. Ik geniet ervan om in voor mij nieuwe omgevingen hard te lopen, zeker als dit (deels) door de natuur gaat. Vooral van de rust kan ik dan enorm genieten. Het ultieme gevoel van vrijheid. Ik voel me bevoorrecht om te kunnen gaan en staan waar en wanneer ik wil, een voorrecht wat onze voorouders bijna 75 jaar geleden hard voor hebben moeten vechten. Het is dus ook van het grootste belang om onze vrijheid te blijven vieren en ervan bewust te blijven in wat voor prachtig land en luxepositie we leven. De The Hague Peace Night Run is hier een zeer mooi voorbeeld van. Een mooie sociale run door een prachtig gebied in Den Haag. Onderweg word je verrast door allerlei toffe acts en na afloop vieren we de vrijheid onder het genot van een drankje! Om het te ervaren nodig ik iedereen van harte uit. Kom je ook mee de vrede vieren?