Peace Runners

 

Op zaterdagavond 21 september vormt het Lange Voorhout in Den Haag het decor van de start en finish van de tweede editie van de The Hague Peace Night Run powered by JUST PEACE. Tijdens The Hague Peace Night Run vieren we dat we in vrijheid en vrede met elkaar kunnen leven. Helaas is vrede niet overal aan de orde. Tijdens The Hague Peace Night Run op 21 september zullen de ‘Runners for Peace’ na de voorlopers de deelnemers voor gaan om samen de vrede uit te dragen. De groep 'Runners for Peace' bestaat uit verschillende hardlopers die hun trainingen en voortgang in de komende weken bijhouden via social media en verschillende vlogs.

De Runners for Peace vertellen wat vrede voor hen betekend en hoe zij zich optimaal voorbereiden op de The Hague Peace Night Run op 21 september. Ook doen de Peace Runners mee met de speciale Run2Day trainingen in aanloop naar de The Hague Peace Night Run.

 


Even voorstellen

Mijn naam is Mireille Thierry, 29 jaar oud. Ik loop nu ongeveer 5 jaar hard en ben door de jaren heen steeds fanatieker geworden. Leuk weetje: mijn eerste wedstrijd ooit was de Vredesloop. Hier liep ik toen de 10 km samen met mijn broer. Wat leuk dat ik dan nu een van de Runners for Peace mag zijn. 

Ondertussen heb ik er al heel wat wedstrijdjes opzitten, van 5 km tot de marathon. Ik vind het leuk om mijn PR steeds weer aan te scherpen. Hiervoor train ik ongeveer 5 keer per week. Mijn trainingen variëren van baantrainingen tot duurlopen en ook het wekelijkse vaartspel in Meijendel met de Lexgroep mag niet ontbreken. Momenteel ben ik in training voor de marathon van New York. 

Mijn mooiste loop tot nu toe was the Rift Valley marathon voor UNICEF. In mei 2018 zijn we met 30 lopers afgereisd naar Kenia om daar een marathon te rennen en daarmee geld op te halen voor schoon drinkwater op scholen daar. De loop zelf was prachtig, en wat was het bijzonder om vol aangemoedigd te worden door de kids lang de kant. De mensen daar hebben bijna niets, en toch werden wij zo hartelijk ontvangen. Daar kunnen wij hier nog wat van leren. Nu mag ik opnieuw rennen voor een heel mooi doel. Want zeg nou zelf, wie wil er niet hardlopen voor de vrede? 

Vrede betekent voor mij respect hebben voor elkaar, leven en laten leven. Iedereen is uniek. We hebben allemaal onze eigen gebruiken, ons eigen geloof en onze eigen normen en waarden. Als we elkaar wat minder zouden bekritiseren zouden we juist een heleboel van elkaar kunnen leren. 

Wij boffen dat we in Nederland ''gewoon'' voor onze mening uit kunnen komen, en dat we kunnen gaan en staan waar we willen. Het is soms moeilijk voor te stellen dat deze vrijheid voor veel mensen niet vanzelfsprekend is. Tijdens de night run staan we op een hier op een leuke en sportieve manier bij stil. Loop jij daarom ook mee op 21 september voor de vrede? 

 


Even voorstellen

Mijn naam is Margriet Halbertsma. Sport is mijn leven en ook gelijk m'n werk. Als gymdocent mag ik pubers enthousiast maken om te bewegen. Hardlopen gebruikte ik eerst als middel om fit te blijven en m'n conditie op peil te houden. Op een gegeven moment kreeg hardlopen toch een ander doel. Het geeft ruimte in m'n hoofd, maakt me sterk, zorgt ervoor dat ik het beste uit mezelf haal, maar het zorg vooral voor een gevoel van vrijheid. Kunnen gaan en staan waar ik wil.  Afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan veel wegwedstrijden. Van 5 km t/m de marathon van Rotterdam en de Matterhorn Ultraks 33km. Die laatste heeft ervoor gezorgd dat ik helemaal enthousiast ben geworden van trailrunning. Wat een gave ervaring was dat! 

Nu heb ik hele andere doelen. Afgelopen maart ben ik letterlijk ingestort en sindsdien ben ik aan het herstellen van mijn burnout klachten. Hardlopen zorgt ervoor dat ik weer vertrouwen krijg in m'n lijf. Snelheid en afstand doen er even niet toe, als ik maar lekker kan lopen. Buiten, in de natuur. 

Vrede betekent voor mij dat je respect hebt voor de ander, met elkaar kan samenleven, dat je elkaar het beste gunt, ongeacht de achtergrond, huidskleur, geloof, sekse of gender. Als ik kijk naar de school kijk waar ik werk, zie ik dat het kan. Samen leven, ook al ben je zo verschillend van elkaar. En nee, het gaat niet altijd perfect, maar met elkaar (leerlingen én docenten) werken we daar aan door met elkaar te praten. 

Ik vind dat we best wat aardiger naar en voor elkaar mogen zijn. Vooroordelen zijn snel gemaakt, maar als je met elkaar in gesprek gaat en vriendelijk bent, kom je er waarschijnlijk achter dat je vooroordeel niet klopt. Daarom vind ik het ook een mooi initiatief om te lopen voor de vrede tijdens de Night Run. Hardlopen verbroedert. De sfeer tijdens hardloopevents is altijd zo gezellig! 
Tip: geniet! Simpel, maar zo belangrijk. 


Even voorstellen

In september 2013 ben ik begonnen met hardlopen, aangestoken door mijn vriendin Graziella en jeugdvriend Rafael. Zij liepen al veel eerder hard dan ik en ik stond dan vaak langs het parcours om ze aan te moedigen. In september van dat jaar trok ik de stoute (hardloop)schoenen aan en ben ik zelf gaan hardlopen. Daarna ben ik eigenlijk nooit meer gestopt. Mijn eerste officiële wedstrijdje was de Vredesloop in Den Haag waar ik de 10 kilometer net onder het uur liep. Ik was helemaal stuk na afloop maar supertrots op mijn mooie medaille. Inmiddels meerdere halve en hele marathons in  binnen- en buitenland verder kan ik wel zeggen dat ik een hardloopverslaving te pakken heb ;-) Daarnaast maak ik met trots onderdeel uit van de Running Rebels Rotterdam en Running Pack The Hague, twee running crews met een grote groep gelijkgestemden. Binnen deze groepen proberen we elkaar op een positieve manier te stimuleren met het hardlopen waarbij vooral het plezier en het sociale aspect voorop staat. Loop een keertje gezellig met ons mee om de positieve vibe te ervaren!

Voor dit jaar heb ik een aantal trailwedstrijden in de planning en hoop ik nog een najaarsmarathon te doen, echter welke dit wordt dat staat nog niet vast. Ik geniet ervan om in voor mij nieuwe omgevingen hard te lopen, zeker als dit (deels) door de natuur gaat. Vooral van de rust kan ik dan enorm genieten. Het ultieme gevoel van vrijheid. Ik voel me bevoorrecht om te kunnen gaan en staan waar en wanneer ik wil, een voorrecht wat onze voorouders bijna 75 jaar geleden hard voor hebben moeten vechten. Het is dus ook van het grootste belang om onze vrijheid te blijven vieren en ervan bewust te blijven in wat voor prachtig land en luxepositie we leven. De The Hague Peace Night Run is hier een zeer mooi voorbeeld van. Een mooie sociale run door een prachtig gebied in Den Haag. Onderweg word je verrast door allerlei toffe acts en na afloop vieren we de vrijheid onder het genot van een drankje! Om het te ervaren nodig ik iedereen van harte uit. Kom je ook mee de vrede vieren?

 


Even voorstellen

In 2012 ben ik begonnen met hardlopen van uit ochtend trainingen bij Runne’rs World (runnovation). Maar nadat ik een hartontsteking heb gehad, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe manier om mij vrij te voelen. Al rennende ervaarde ik de vrijheid van buiten zijn. Vrijheid om letterlijk vrij in het veld te kunnen rennen. Dit bracht me verder aan het denken en maakte me bewust dat we heel blij mogen zijn gezien de toestanden vandaag de dag in de wereld. Dat we veel mogelijkheid hebben ons best te doen deze vrijheid te blijven waarborgen en ervan te blijven kunnen genieten. Maar ook dat we vooral niet moeten vergeten dat er heel veel mensen voor onze vrijheid hebben gevochten en nog doen. In september 2013 liep ik mij eerste 5k voor de vrede, tijdens de Vredesloop. Dit voelde zo goed, dat ik hierna elke editie heb meegelopen en vorig jaar de eerste editie van The Hague Peace Night Run.

Social "free" running dat is wat ik graag doe. Voor mij is een wedstrijd , tempo en tijd geen uitdaging. Voor mij staat het rennen en het sociale vrij gevoel voorop. Ook als leader bij the "Running pack the hague" ervaar ik deze vrij rol. Verder sta ik elk jaar aan de start van de "Run for kika". Voor mij is het dan ook vanzelfsprekend dat ik ook dit jaar meedoe aan de "The Hague Peace Night Run" en een bijdrage kan leveren. Want die "vrijheid" om mee te kunnen doen, is mij gelukkig wel gegeven.