Samen lopen voor vrede tijdens de 2e editie van The Hague Peace Night Run

images

Op zaterdagavond 21 september vormt het Lange Voorhout in Den Haag het decor van de start en finish van de tweede editie van de The Hague Peace Night Run powered by JUST PEACE. Het parcours staat garant voor een sprookjesachtig spektakel van vuur, licht, mystiek en geluid, maar is verder zo donker als de nacht en wordt slechts op enkele plaatsen verlicht! 

De run is een unieke belevingsloop en de ideale mix van sport, 
fun en bezinning door de stad van Vrede en Recht. Het parcours van 8,5 km loopt door het centrum van Den Haag en passeert o.a. het Vredespaleis. Iedere deelnemer ontvangt een headlight. Het lange lint van deelnemers met lichtjes vormt een mooie verbintenis tussen het thema Vrede en de stad zelf. The Hague Peace Night Run daagt je niet uit om de snelste tijd neer te zetten maar daagt je uit om samen al hardlopend te beseffen dat vrede helaas nog niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Hierdoor is het evenement ook voor de niet geoefende loper toegankelijk en staat het thema Vrede nog meer in de spotlight. Deelnemen aan de The Hague Peace Night Run zet de deelnemers aan het denken en verbindt ze met elkaar. De lichtanimaties staan voor hoop in de wereld en geven een goede afspiegeling van het thema Vrede. The Hague Peace Night Run wordt afgesloten met een gezellige afterparty.

Lopen voor UNICEF, het goede doel van Den Haag
Tijdens The Hague Peace Night Run vieren we dat we in vrijheid en vrede met elkaar kunnen leven. Helaas is vrede niet overal aan de orde. Om deze reden is de samenwerking met UNICEF ontstaan, zodat alle deelnemers samen kunnen lopen en geld inzamelen voor miljoenen kinderen die op de vlucht zijn voor bijvoorbeeld oorlog en geweld. Deelnemers kunnen zelf een actiepagina aanmaken via het platform van UNICEF Nederland. Op die manier kan elke deelnemer zich laten sponsoren door familie, vrienden en collega’s en zijn zij vrij om een vrijblijvend bedrag bij inschrijving te doneren.  

JUST PEACE 
JUST PEACE is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen, cultuurinstellingen, internationale organisaties en NGO’s die zich in Den Haag bezig houden met het werken aan, en onder de aandacht brengen van vrede en recht. Gedurende het jaar organiseren zij events met om vrede en recht onder een brede doelgroep onder de aandacht te brengen. Meer informatie vind je op de website www.justpeacethehague.com.

Inschrijven 
Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Den Haag op een bijzondere, verlichte manier wil leren kennen, is de The Hague Peace Night Run op zaterdag 21 september een absolute must. Inschrijven kan vanaf vandaag via de website op thehaguepeacenightrun.nl.